Andere dieren

Biologische kippen

Biologische kippen hebben enorm veel buiten ruimte; wel vier vierkante meter per dier.

’s Zomers maken ze daar veel gebruik van, maar in de winter blijven ze liever binnen. De grens ligt net bij de 15 ºC. Ze gaan dan wel naar buiten als er een winterzonnetje schijnt, maar dan mag er niet teveel wind staan. Want daar hebben ze een hekel aan, net zoals aan nattigheid en felle zon. Binnen is het niet koud, want de ventilatie wordt aan de hand van de buiten temperatuur geregeld.

Bovendien liggen ze lekker tegen elkaar aan om warm te blijven. En Biologische kippen kunnen wel tegen een stootje. Ze hebben meer veren en ook een betere weerstand. Maar kuikentjes moeten dat allemaal nog ontwikkelen. Hun eerste week begint met 30ºC in de stal. Naarmate ze ouder worden zakt de temperatuur naar 20ºC. En als ze vijf weken zijn, gaan ze gewoon naar buiten.

De Kemper kip welke wij vooral doorverkopen worden speciaal gevoerd met het zgn. Kemper voer.

Door de bewegingsruimte en het goede voer met meer graan krijgt de Kemper kip een goede spierontwikkeling…. dat proef je.

Het rund en lamsvlees komt o.a. van ‘oude gronden’ al tientallen jaren geleden ingezaaid en het gras wat de dieren eten bevat dus veel (on)kruiden. Er wordt weinig extra krachtvoerbrok gebruikt (niet extra snelle groei)

Dit komt de kleur en de structuur van het vlees ten goede, en dat proef je.