Mededeling

Geachte klanten,

Hier volgt een bericht van Eko Boerderij 't Helder uit Winterswijk.

Wij schrijven u aan met een voor ons niet zo leuke boodschap, namelijk dat we gaan stoppen met de biologische boerderij en deze te koop hebben gezet.

Onze schoonzoon Tom, die hier op het bedrijf al gestart was met het houden van vleeskippen en een fruitboomgaard in de kippenuitloop, mag van de provincie niet op het erf komen wonen. Dit heeft te maken met het beleid aangaande krimpgebieden, zoals Winterswijk.

Aangezien zij hier niet mogen komen wonen is het plan om zijn kippenbedrijf voort te zetten en uit te breiden van de baan. Ook onze gezamenlijke plannen voor deels meewerken op onze varkens- en akkerbouwboerderij en geleidelijke overname kunnen dus niet in werking worden gesteld.

Om een lang verhaal kort te houden, dit betekent dat wij, Dick en Berdy, samen verder met z’n tweeën alles moeten runnen. Helaas is dit vanwege Berdy's gezondheid (fysieke beperking door ongeluk) niet mogelijk.

Met pijn in ons hart hebben we besloten om het bedrijf te koop te zetten. Volgende week komt de brochure van de makelaar uit. Ons streven is een koper te vinden welke gaat voor het totale ‘kringloopronde’ systeem, met als uitgangspunt zoveel mogelijk de natuurlijke eigenschappen van de biggen en het varken de ruimte te geven, zoals we dat altijd gedaan hebben met de ligbedden, als nagebootst struikgewas, veel speel- en wroet gelegenheid in het stro, binnen en buiten. En daarnaast het natuurlijke aspect van het weer gebruiken van de stromest voor de bodem, om kostbare granen en mais te telen. Zonder pesticiden, zodat er veel insecten, vogels, reeën, dassen en andere dieren van mogen genieten.

En u weer van een lekker stukje vlees.

We proberen u de komende maanden, samen met Michiel, nog te voorzien van datgene wat u graag eet.

We houden u graag op de hoogte van verdere ontwikkelingen en hopen dat u via het Helder nog in de toekomst van een lekker stukje verantwoord vlees uit de Achterhoek kan blijven genieten.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben dan horen wij dat graag van u.

Met hartelijke groeten,

Dick en Berdy Sloetjes